Verschillende Yogalessen in de studio

Yoga is een oude bewegingskunst, bewegen vanuit bewustzijn. Door middel van yoga, of het nu hatha of do-in yoga of een andere vorm is, werk je toe naar de juiste balans tussen lichaam en geest, denken en voelen en tussen de buitenwereld en jezelf. Het gaat om beheersing over de geest en vooral het lichaam.

In onze Westerse cultuur is yoga vooral een populair middel om te onthaasten en stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de beoefening van yoga een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt een versoepeling van het lichaam op. In onze studio worden op dit moment twee verschillende soort yoga lessen gegeven. De les op maandag avond om de week (even weken) is een soort mix van yin yoga, hatha yoga, nidra yoga en mindfulness.

Op woensdagavond is er een do-in yoga les.

Hatha yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama) . Hatha yoga kent series bewegingen, waarvan de zonnegroet de bekendste is. Na een yogales op maandag avond voelt u zich ontspannen en verfrist. Hatha yoga helpt onder andere om uw ademhaling beter te beheersen, uw spieren te versoepelen, uw lichaamshouding te verbeteren, vitaler te worden en beter om te kunnen gaan met stress. De les is een rustpunt in de week.

Bij do-in yoga is sprake van een heerlijke combinatie van oefeningen. Deze oefeningen verhogen je energie niveau en verbeteren je afweersysteem. Do-in betekent letterlijk de weg naar binnen, omdat je de bewegingen met aandacht voor jezelf doet. Bij Do-in wordt door middel van strekkingen, ademhalingstechnieken en kracht opbouwende oefeningen de vrije stroom van energie door meridianen gestimuleerd. Deze vorm van yoga wordt in zen tradities gebruikt als voorbereiding op meditaties. Deze Oosterse oefeningen richten zich op vergroten van uw bewustzijn en bevorderen van het zelf herstellend vermogen van uw lichaam. De les is eveneens een rust moment in de week.

Voor beide lessen geldt dat ze ook aan een kleine groep mensen wordt gegeven.

Het doel van beide yogalessen is vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden. U krijgt meer energie, u voelt zich beter en u wordt flexibeler.