Meest gestelde vragen

Wat is pilates?

Pilates is een intelligente zachte effectieve bewegingsvorm,  waarbij het voornaamste doel is het creëren van eenheid van lichaam en geest, zodat het lichaam efficiënt,  gebalanceerd en makkelijk beweegt.

Soepel bewegen zonder er bij na te denken. Het lichaam wordt krachtiger zodat disbalans in het lichaam wordt gecorrigeerd en men optimaal kan bewegen.
Deze bewegingsmethode wint steeds meer aan populariteit, omdat het zulke opmerkelijke resultaten oplevert en kan bogen op meer dan 90 jaar bewezen successen.

Waarom zou ik pilates gaan beoefenen?

Kijk in uw dagelijkse leven eens om u heen en vraag eens wie van uw vrienden, familie of kennissen pilates beoefenen in een gespecialiseerde pilates studio.
Vaak ziet u het verschil al aan deze mensen qua houding en als u door vraagt bereidt u voor… vaak volgt een litanie met voordelen die deze mensen ervaren als gevolg van wekelijkse pilates training.

Pilates heeft een positieve uitwerking op lichaam en geest. Als u Pilates eenmaal in uw leven heeft ingepast zult u merken hoe de voordelen in uw dagelijks leven doorwerken en hoe u het iedere dag in uw dagelijkse bezigheden toepast. Pilates heeft ook een ontspannende uitwerking en verhoogt uw energiepeil: u voelt zich goed!

De vraag is dus feitelijk niet waarom beoefent u pilates, de vraag zou moeten zijn: Waarom beoefent u het nog niet?!

Wat is STOTT pilates®

STOTT pilates® maakt gebruik van de kennis uit de pilates bewegingsmethode maar vult dat aan met de kennis uit de revalidatie en topsport trainingsmethodes.
Bij STOTT pilates ® respecteren we de natuurlijke curves van de wervelkolom, waar andere pilates trainers de kanteling van het bekken stimuleren zodat de rug recht en plat wordt.
De oefeningen herstellen en stabiliseren de spierbalans rond de gewrichten met nadruk op kern en schouder stabiliteit. STOTT pilates® is voor iedereen dagelijks te beoefenen. Er zijn ook veel voorbereidende oefeningen verschillende en aanpassingen mogelijk, zodat iedereen, ook in een groep,  op een veilige manier op zijn of haar eigen niveau kan deelnemen.

Ik heb knieproblemen, kan ik wel pilates doen?

Bij knieproblemen vraagt u altijd eerst advies aan een arts en/of fysiotherapeut voordat u aan een pilates training begint. Een pilates training bij een gespecialiseerde pilates studio is een zachte en gecontroleerde work out zonder verrassende onverwachte explosieve bewegingen. Daarom is het belangrijk dat u met een deskundige pilates docent traint.  Een ervaren vakkundige pilates lerares kan oefeningen aanpassen aan beperkingen en een specifiek maatwerk programma opzetten.
Bij regelmatige geconcentreerde  pilates training zullen de spieren rondom de knie versterken en de zullen pijnklachten veelal verminderen en zal er verbetering optreden.
Hieronder vindt u ook antwoord op de vraag of pilates geschikt is bij andere lichamelijke klachten. Knieproblemen hebben we apart vermeld omdat we veel goede ervaringen hebben pre,- en postoperatief zowel in privé  als in groepsles.
Zo heeft een klant een meniscusoperatie ondergaan, waarbij de chirurg behoorlijk verbaasd was dat ze weinig pijnklachten had vooraf en ook na de operatie. Zij is snel hersteld en kon zoals vanouds weer genieten van haar wekelijks pilates sessie.

Een andere klant moest na een knie operatie drie keer per week naar de fysiotherapeut. We zijn met een gepersonaliseerd trainingsschema gaan afbouwen naar 1x fysiotherapie en 1x pilates training per week. Al gauw brachten we dit terug naar 1 pilates sessie per week.

Op mat, reformer, caddilac en wundachair wordt een maatwerk training gevolgd om de spieren rondom de knie sterker te maken en ook de souplesse te vergroten. Een enorme tijdwinst en ze traint inmiddels wekelijks met veel plezier haar hele lichaam, niet alleen de spieren rondom haar knie.

Wat is het verschil tussen pilates en yoga?

Pilates en yoga hebben overeenkomsten voor wat betreft de aandacht op ademhaling, gecontroleerde en gecontroleerd lange zachte bewegingen die geest en lichaam verbinden.
Andere overeenkomst  is het ontspannen gevoel na een les. En de geweldige resultaten die u zult ondervinden bij regelmatige beoefening van yoga of pilates. Lees daarvoor bijvoorbeeld de voordelen van pilates.

Belangrijk verschil is dat yoga bewegingen vaak iets statischer zijn.
Pilates verbindt de oefeningen systematisch, dynamisch en vloeiend aan elkaar. In het algemeen ligt in een pilates les meer focus op versterken van kernspieren en het corrigeren van disbalans in het lichaam.

Een van onze klanten beoefent zowel pilates als yoga bij ons in de studio.
Onder het kopje YOGA staat hoe zij het verschil tussen yoga en pilates ervaart.

Het mooie is dat u in onze studio niet hoeft te kiezen: U kunt zowel yoga als pilates volgen.
Of wisselen op momenten waarop de ene bewegingsmethode beter bij  uw leven past.

Kan ik afvallen, slanker worden van pilates?

Pilates kan u helpen met afvallen. Wel is het van belang ook naar uw levensstijl te kijken.
Wij zijn geen voorstander van een dieet. Door het wekelijks tenminste 1x volgen van een  privé of groepsles bouwt u kracht en spieren op. Hoe meer spieren hoe meer u verbrandt.

Door pilates training in combinatie met een gezonde levensstijl, denk aan gezonde voeding, regelmatig bewegen, voldoende rust nemen, zijn veel klanten van onze studio al 1 tot zelfs 5 kledingmaten slanker geworden.

Door het versterken van uw spieren wordt uw lichaam gestroomlijnder.
Dit en een betere lichaamshouding zorgt voor een sterke, zelfverzekerde en slankere verschijning.

Afvallen door pilates is geen doel op zich, fysiek en mentaal sterker worden door pilates heeft vaak als prettige bijwerking dat u er ook beter uit gaat zien!

Een de motto’s van onze studio is dan ook: “Get stronger, not skinnier!”

Kan ik pilates combineren met de andere sporten die ik beoefen?

Ja juist! U werkt bij pilates aan de conditie van spieren en gewrichten.
De sportprestaties van onze klanten die golf beoefenen, tennissen, paardrijden verbeteren enorm. In combinatie met cardiovasculaire training (hardlopen, wandelen, fietsen, zwemmen etc.) heeft u de perfecte balans om vitaal en gezond te worden en te blijven.

Wanneer kan ik beter voor een privé les kiezen in plaats van een groepsles?

Indien u geblesseerd bent, herstellend van een operatie of nog nooit pilates hebt beoefend en de basisbeginselen op een aandachtige manier in uw eigen tempo wilt leren, adviseren we u eerst een privétraining te volgen.
Ook als u gezond bent en liever 1 op 1 aandacht heeft kiest u voor privé les.
Bent u pilates lerares of leraar en wilt u klaargestoomd worden voor bepaalde examens.
Of atleet en wilt u extra ondersteuning bij het behalen van een bepaalde topsportprestatie?

Uiteraard krijgt u bij een privé training onverdeelde aandacht.
In onze lichte studio zijn meerdere ruimtes. De privé les wordt in een aparte ruimte gegeven, zonder andere trainers of klanten er bij, waardoor uw privacy gewaarborgd is.

De privé training wordt gegeven door een deskundige pilates lerares met meer dan 16 jaar ervaring.  De pilates trainers volgen geregeld bijscholing. U profiteert bij ons van de jarenlange kennis die is opgedaan omtrent pilates en van de unieke pilates apparatuur.

Kan ik een proefles volgen?

Wij bieden de mogelijkheid een losse groepsles te boeken.
Of een viertal groepslessen met 25% korting.

Indien u kiest voor een losse groepsles en na die les direct een abonnement neemt of rittenkaart gaat uw abonnement of rittenkaart direct in. Aangezien we weten hoe waardevol onze lessen zijn en ook les geven in kleine groepen werken we met gereserveerde plaatsen.

Kan ik als pilates docent mij bijscholen bij Pilates Studio Zoetermeer?

Ja zeker! STOTT pilates®, Peak pilates®, klassiek pilates, welke opleidingsrichting u ook volgt of wilt gaan volgen, wij kunnen helpen bij het bereiken van studie doelen.
De afgelopen jaren hebben ook verschillende pilates docenten bijscholing bij ons gevolgd. Zowel in privé als in groepslessen. Zo hebben collega’s een vliegende start gekregen bij een vervolgopleiding of zijn ze klaargestoomd voor eventuele examens.

Bij een van de volgende klachten: gewrichtsklachten, vermoeidheid,  rugpijn, hoofdpijn, pijn op de borst, pijn in armen of benen, buikpijn, duizeligheid, nekpijn, hernia, scoliose, ziekte van lyme, reuma, is pilates geschikt voor mij?

Bij lichamelijke klachten vraagt u altijd eerst advies aan een arts en/of specialist voordat u aan een pilates training begint.
Zoals onder de vraag betreffende knieproblemen al is uitgelegd is een pilates training bij een gespecialiseerde pilates studio is een zachte en gecontroleerde work out zonder verrassende onverwachte explosieve bewegingen. Een deskundige pilates docent kan oefeningen aanpassen aan beperkingen en een specifiek maatwerk programma opzetten.

Waarom zie ik zelden een advertentie van Pilates Studio Zoetermeer?

In de afgelopen jaren zijn zeer veel mensen vitaler, flexibeler en sterker geworden door trainingen in onze studio. Er is een sneeuwbal effect opgetreden.  Onze klanten krijgen veel complimenten over hoe ze er uit zien en over hun verbeterde houding en zo is de sneeuwbal gaan rollen: via mond op mond reclame komen vrienden, kennissen, buren, collega’s en familie naar onze studio.

Wat trek ik aan en neem ik mee naar een eerste pilates of yoga sessie?

Wij adviseren kleding aan te trekken waarin u zich makkelijk kunt bewegen. Verder een vestje.
U heeft geen sportschoenen aan te trekken, wel sokken. Een badlaken of grote handdoek of yogamat voor op onze matten.

Welke producten kan ik aanschaffen in de studio?

In de studio kunt u onder andere toe sox® aanschaffen.
Verder verkopen we pilates oefenmaterialen zoals foamrollers, grote en kleine ballen, gewichtjes, gewichtsballen, flexbands en welness producten van Weleda®.

Voor tijdens de les verkopen we  flesjes water.Na de les kunt u van een  kopje cappuccino, thee, gewone koffie, wiener melange  of warme chocolademelk genieten.

Kan ik pinnen in de studio?

Ja zeker. In onze studio is een pinautomaat aanwezig.

Kan ik me inschrijven via de website?

U kunt een inschrijfformulier downloaden en ingevuld en ondertekend inleveren aan onze balie of deze in onze brievenbus doen.

Kan ik zomaar binnen lopen voor informatie of een les?

We geven les in kleine groepen. In principe werken we met gereserveerde plaatsen.
U bent van harte welkom, maar het kan zijn dat er geen plek voor u is in de les. Ook als u langs wilt komen voor informatie kan het zijn dat u even moet wachten voor we tijd voor u hebben. We adviseren u een mail te sturen, zodat we tijd voor u kunnen maken en u vrijblijvend de studio en de mogelijkheden kunnen laten zien.

Kan ik af en toe een extra les volgen, als ik meer tijd heb?

Ja absoluut. Indien u een abonnement heeft voor 1x per week, kunt u tegen bijbetaling van €12,50 per les een extra les volgen.

Is het mogelijk af en toe een yoga les te volgen, naast mijn vaste pilates lesuren?

Ja zeker. Ons uitgebreide lesaanbod biedt u veel mogelijkheden gedurende de week en in het weekend. Tegen bijbetaling van € 12,50 per les kunt u deze bij ons boeken. Natuurlijk kunt u ook een pilates les bijboeken als u normaal yogalessen volgt. Reserveert u uw les aan de balie of via de mail om zeker te zijn van een plek.

Ik werk onregelmatig. Kan ik dan toch iedere week lessen volgen?

Ja zeker! Aangezien we meerdere groepslessen per week geven kunnen we u vrijwel altijd in 1 of meerdere lessen plaatsen aanbieden.

Mijn vraag staat er niet bij, hoe kan ik het makkelijkst contact opnemen?

Aangezien we naast de groepslessen meerdere privé lessen geven in de week is de makkelijkste manier om ons te bereiken via de mail.
Dat kan via het contactformulier op deze site of via info@pilatesstudiozoetermeer.nl

We nemen dan contact met u op.

polestarnov2008