Pilates

De Pilates Methode is een zachte en effectieve bewegingsvorm voor het lichaam, die in het begin van de 20e eeuw is ontwikkeld door Joseph Pilates. Joseph Pilates was zijn tijd ver vooruit met deze mind body trainingsmethode: hij bedacht dat men door visualisatie en fysieke training het lichaam sterk en soepel kan maken. Doel van pilates is het creëren van een evenwichtig, sterk spiersysteem en een soepel lichaam, waarin overbelaste spieren worden ontlast en verwaarloosde spieren weer worden geactiveerd en versterkt.
Tot ongeveer twintig jaar geleden was Pilates een goed bewaard geheim van professionele dansers die het gebruikten om te herstellen van blessures en om hun danscapaciteiten te vergroten.
Pilates wordt nu in veel breder verband gewaardeerd. Het helpt in de hedendaagse strijd tegen burn out, stress en lichamelijk ongemak.
In de Pilates Studio Zoetermeer wordt Klassieke Pilates en STOTT en Peak pilates beoefend. Deze zachte mind body workout is een voor iedereen toegankelijke bewegingsvorm. Jong, oud, man, vrouw iedereen kan het. Deze geraffineerde workout vindt plaats op de grond. De bewegingen volgen zeven bewegingsprincipes: alles wordt uitgevoerd vanuit een goede lichaamshouding, met perfecte techniek, u werkt vanuit uw romp (met name de buikspieren) met vloeiende bewegingen. Er is een specifieke ademhaling, en het gaat vooral om de kwaliteit van de bewegingen niet de kwantiteit. De resultaten zijn uiteenlopend maar bij geregelde beoefening krijgt u een sterk en strak lichaam en wordt u flexibeler.
Pilates is in Amerika en Engeland al jaren bijzonder populair mede dankzij de vele goedogende sterren die trouwe volgelingen zijn.