Onze apparaten

Pilates Studio Zoetermeer is de enige compleet ingerichte studio in Zoetermeer met drie trainingsruimtes. In de studio beschikken we over meerdere pilates apparaten van hoge kwaliteit voor privé les, duo lessen, revalidatie trainingen en andere lessen op maat. Hieronder sommen we een aantal van onze pilates apparaten en hun functie op.

Kleine oefenmaterialen

Kleine oefenmaterialen

Onze studio heeft zeer veel pilates oefenmaterialen. Te denken valt aan: Soft balls, triadballs, grote ballen, flexbands (ook bekend als dynabands of thera bands), towels, poles (rekstokken) , pillows, boxen voor reformers, sandbags, gewichtsballen, gewichtjes, Soft balls, gewichtjes, foam rollers, pilates cirkels en gewichtsballen zijn ook te koop in de studio voor thuis trainingen of om cadeau te geven! In onze compleet uitgeruste studio hebben we alle benodigde materialen van hoge kwaliteit voor een optimale pilates training.

Foam roller

Foam roller

De foam roller is een rol waar op balans en kracht oefeningen worden uitgevoerd. We gebruiken deze voor rehydrateren van bindweefsel. Tevens gebruiken we deze roller in de les voor massageoefeningen. Deze roller is inmiddels ook ontdekt door de fysiotherapie. Diepe fascia in het lichaam wordt hiermee gemasseerd. Hierdoor wordt spierpijn voorkomen of minder erg, doorbloeding gestimuleerd en spierknopen gereduceerd. U bespaart uzelf de kosten van een massage en heeft ieder moment van de dag de mogelijkheid vaste spieren los te masseren door over de roller te rollen. De foam roller is ook verkrijgbaar in onze studio.

Pilates magic cirkel

Pilates magic cirkel

Pilates cirkel, magic cirkel, het is vaak een van de eerste oefenmaterialen waar je kennis mee maakt in een pilates les. Deze wordt gebruikt om oefeningen uitdagender te maken, ter variatie en als hulpmiddel. In onze studio hebben we tientallen pilates cirkels, en zelfs een aantal stalen cirkels.

BOSU®

BOSU®

De BOSU® is een halve bal die gebruikt wordt voor balans en krachttraining. BOSU® staat voor both sides up. STOTT pilates® heeft super leuke uitdagende pilates lessen ontworpen voor groeps en privé lessen op deze balanstrainer. In de studio gebruiken we de BOSU® dan ook regelmatig voor opbouwen van kracht en verbeteren van de balans. Ook bij voorbereiding van een wintersportvakantie is de BOSU® een nuttig en uitdagend attribuut. De BOSU® helpt bij versterken van de diepe buikspieren, het verhogen van lichaamsbewustzijn en het verbeteren van sportprestaties.

Small barrel

Small barrel

De small barrel is onder meer zeer geschikt voor ondersteuning van de rug en openen van de borstkas (bij oefeningen zoals side breathing op de barrel en port du bras)

High ladder barrel

High ladder barrel

De high ladder barrel is prima geschikt voor het rekken en strekken van uw spieren. Uw balans wordt uitgedaagd op dit prachtige apparaat. De ballet series helpt bij u leniger te maken en uw souplesse te bewaren. Ook zijn bepaalde reformer oefeningen, zoals de tree op de box, prettiger op de barrel vanwege de ronde vorm.

Total work out system

Total work out system

Een total work out system is een mat, reformer en caddilac in 1. Onze studio heeft meerdere totalwork out systemen die gebruikt worden voor zeer veel verschillende oefeningen. Deze luxe systemen bieden veel voordelen. Nagenoeg alle mat, reformer en caddilac oefeningen kunnen er op worden beoefend. Zo ook jumpboard oefeningen. Verder is het ideaal, dat we er meer naast elkaar hebben voor bijvoorbeeld semi private lessen.

Chair

Chair

De chair, officieel wunda chair (wonder stoel) daagt kracht en balans uit. Dit prachtige apparaat heeft ook springveren en wordt gebruikt voor veel oefeningen en bijvoorbeeld ook voor revalidatie oefeningen na een knie operatie. Van trainen op en met de chair wordt u super sterk.

Caddilac

Caddilac

De caddilac is een pilates apparaat voor een uitgebalanceerde work out. Dit apparaat wordt gebruikt voor individuele behoeftes en ondersteunt training van gezonde mensen en ook de training ingeval van lichamelijke klachten. De caddilac wordt gebruikt tijdens privé sessies.

Reformer

Reformer

Dit door Joseph Pilates ontworpen apparaat transformeert het lichaam, vandaar de naam reformer. Een reformer werkt met springveren waardoor natuurlijke spiercontracties worden nagebootst. De circa 500 oefeningen op de reformer zorgen voor lange sterke spieren. Op de reformer kunnen zowel essential, intermediate en advanced oefeningen worden uitgevoerd.De reformer gebruiken we in privé en duo sessies voor gevarieerde en uitdagende training. In onze studio zijn meerdere reformers aanwezig.